Değerlerimiz – Kdz Ereğli Özel Ceceli Anaokulu Kreş 3-6 Yaş

KDZ Ereğli Ceceli Anaokulu'nda Değerler Eğitimi

Değerler eğitimi; inancımızı, özümüzü kendi değerlerimizi öğrenip yaşayıp ve  davranışa aktarmaktır. Davranışa dönen her değer sosyal çevre içinde model olarak insanlara yansıyacaktır.

Anaokulunda Değerler Eğitimi

Örnek değerler eğitimi için alttaki linke tıklayabilirsiniz.
Videoyu oynat

Anaokulu Eğitiminde Değerler Eğitimi

Kdz Ereğli'de Anaokulu ve Kreşlere Özel Değerler Eğitimi

Çocuğun doğuştan getirmiş olduğu en iyi tarafı fıtrata uygun olarak çıkarmaktır. Kişiliğinin  karakterinin her yönüyle gelişmesini kalıcı olarak sağlamak, birey ve toplumu kötü ahlaktan korumak ve kurtarmak, bununla iyi ahlakla donatmak ve devamını sağlamaktır.

Değerler eğitiminin amacı vizyon sahibi, inançlı ve kültürel değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmektir. Değerlerine  önem veren insanlar toplum tarafından saygı ile karşılanır, değer görür. Ahlaki değerleri benimseyen özgüvenli, sistematik  düşünebilen, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, toplumsal ve sosyal zamanlarını verimli kullanan, sorumluluk sahibi nesil yetiştirmektir.

Değerler eğitimi sadece zihinlere bilgi yığmak değil, gönüllere sevgi, iyilik, muhabbet doğruluk gibi erdemleri yerleştirmektir. Vicdan mekanizmasını doğru şekilde inşa etmektir. Çocuklarımızı inançlı, vicdanlı, sağduyulu, saygılı, erdem sahibi, farklı düşüncelerde önyargısız, merhamet ve şefkat dolu olarak yetiştirmektir.

İlk hedefimiz  ‘sevdirmek’. Eğitimcinin hedefi bağ kurmaktır. Öğretmen ve çocuk sevgi bağını  güçlü kurmalıdır. Öğretmenin güleryüzü, ses tonu, konuşması, tatlı kelimeler ,güzel dokunuşlar çocukta  sevgi izi bırakır. Okul öncesi dönemde duygu akıldan önce gelir. Çocuk güvenli yerde olduğunu bilmek ister. Varlığının kabul edilmesi, sevdiğinin kabul edilmesi, koşulsuz  her türlü varlığının benimsenmesini ister. Çocuk yetiştirmek saf su gibidir. Değerler eğitimi dini duygunun  erken ya da geç ortaya çıkmasında çocuğun içinde bulunduğu çevrenin yaklaşımı ve dini tutumu  etkili  olmaktadır. Değerler eğitiminde çocukların altın çağı 3 -6 yaştır. İlk çocukluk dönemi  tüm gelişim özelliklerinde  olduğu gibi gelişim açısından da atlanılmaması, doğru bilgi ve yöntemlerle yönetilmesi gereken kritik bir dönemdir. Dönem açısından çocuğun hayatındaki önemi ve başvurulan ilk kaynak aile  olması nedeniyle aile bu sürecin sorumluluğunun üstlenmesinin yanında, bireyin kişilik ve karakterinin oluşumunda en etkin olan sosyal kurumdur. Bu gelişimde  üç sacayağı  vardır kendisi, ailesi ve sosyal çevresidir. Dini duygunun erken yada geç ortaya çıkmasında çocuğun içinde bulunduğu çevrenin yaklaşımı ve dini tutumu etkili olmaktadır. Çocuğu tanıma ,davranışları takip etme, onun her yönüyle  gelişimini sağlama sorumluluğu aileye ve öğretmene düşmektedir. 

Ceceli Anaokulu’nda değerler eğitimi derslerimizi pozitif psikoloji ile  birlikte işlemekteyiz. Sevgi, hoşgörü, iyilik, merhamet, saygı, özgüven, başarı, empati, duyarlılık, alçakgönüllülük, misafirperverlik, vatanseverlik, duyarlılık, güven, doğruluk, dürüstlük, emanet, iyilik, paylaşmak, yardımlaşmak gibi ana konular yer almaktadır. Derse başlama duası, yemek duası, uyku duası… Değerler eğitimi dersinde olumsuz kelimeler kullanmamak gerekir. Ceza, ölüm, ahiret, şeytan, cehennem, yanmak, Allah kızar gibi çocuklara korku hissettiren kelimeleri telaffuz etmemekteyiz.

Hazreti Mevlana mesnevisinde değer nedir diye sorar ve cevaplar:  “Buğday ve un değerlidir. Asıl amaç ve ürün  olan  ekmek daha değerlidir.”

En değerli nedir?

Tohumun ekmeğe dönüşmesinde şükreden insan daha değerlidir. Bu insan sadece bedenini değil canını da beslemiştir. Önce yok olmuş sonra başak vermiştir.  Birey açısından değerler eğitiminin gerekliliği eğitimde bireyin bir bütün olarak ele alınması ihtiyacının doğal sonucudur.

Değerler eğitiminin amaçları;

  • İyi karakterli bireyler yetiştirmek
  • Çocukların öz değerlerinin farkında olmalarını sağlamak
  • Milli birlik ve beraberlik duygularını artırmak
  • Empati duygusu kazandırarak sosyal gelişimini desteklemek
  • Temel değerleri pekiştirmek
  • Çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik,bilişsel ve sosyal gelişimlerini uygun olarak kazanmalarını sağlamak
  • Çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etme yönünde fırsat vermek
  • Karakter ve değerler eğitiminin ailede ve okulda paralel bir şekilde işleyişini sağlamaktır.
Ceceli Anaokulu Kdz Ereğli Logo
Pozitif Psikoloji

Ceceli Anaokulu’nda değerler eğitimi derslerimizi pozitif psikoloji ile  birlikte işlemekteyiz.

Eğitim İçeriğimiz

Sevgi, hoşgörü, iyilik, merhamet, saygı, özgüven, başarı, empati, duyarlılık, alçakgönüllülük, misafirperverlik, vatanseverlik, duyarlılık, güven, doğruluk, dürüstlük, emanet, iyilik, paylaşmak, yardımlaşmak gibi ana konular yer almaktadır.

Altın Çağa Dikkat

Değerler eğitiminde çocukların altın çağı 3 -6 yaştır.

Scroll to Top
Konuşmayı Başlatın
Yardımcı Olabilir miyim?
Ceceli Anaokulu Yetkilisi
Yetkiliden Bilgi Almak İçin Yazınız