KDZ Ereğli Özel Ceceli Anaokulu'nda Oyun Grubu

Temel olarak oyun grupları çocuklar ve aileler için ilk ve en önemli sosyal ağlardan biridir. Çocukların okul öncesi dönemine hazırlanmalarını destekleyen atölyeler ve oyunlar düzenleriz.

Anaokulunda Oyun Grupları

Örnek oyun grupları​ için alttaki linke tıklayabilirsiniz.

Videoyu Oynat

Anaokulu Eğitiminde Oyun Grupları

Kdz Ereğli'de Anaokulu ve Kreşlere Özel Oyun Grupları

Anaokulu öncesi çocukların bir okul ortamına alışması önemlidir. Bu süreci kolaylaştırmak için elimizden geleni yaparız. Ebeveynlerin çocuklarıyla beraber katılabilecekleri Ceceli Anaokulu Oyun Grupları; çocuklara eğlenceli, güvenli, eğitici bir ortam sunar. Her hafta birkaç saat ebeveyn veya bakım verenlerin katılımıyla çocukların oyun yoluyla ve eğlenerek öğrenme deneyimi yaşadıkları sosyal gruplardır.

Ceceli Anaokulu Oyun Grubu etkinlikleri, ince motor becerileri, iç ve dış mekan oyunlarının sanat, bilim ve doğa ile entegre edilerek çocuk gelişimi eğitmeni tarafından planlanır ve uygulanır.

Oyun Grubunun içeriği;

Oyun grubumuz Müzik ve hareket programı, Loose parts, Sensory-play, Sanat Atölyesi, Grup oyunları, Seramik Atölyesi ,Mutfak, Bahçe Oyunları, ara öğün zamanı ile yarı yapılandırılmış serbest oyun olarak planlanmıştır. Çocuklara bütünsel bir yaklaşımla hazırlanan oyunlarda duyularını etkin bir biçimde kullanarak keşifle oyun oynarlar. Çalışmalarımızı doğal, içinde zararlı hiçbir içerik bulunmayan, mümkünse geri dönüştürebilir, sürdürülebilir, evde bile hazırlanabilir kolaylıkta malzemelerle hazırlar, sizlerin de evlerinde bu oyunları devam ettirebilmeniz için örnek oluruz.

Oyun grubunda aileler veya çocuğa bakım verenler de oyun ve öğrenme ortamları için yeni fikirler öğrenebilir, yeni arkadaşlar edinebilir ve rahat bir ortamda deneyimlerini paylaşabilir. Çocukların özbakım, dil gelişimi, bilişsel gelişim, sosyal-duygusal, motor gelişim becerilerinin geliştirmesini destekleyen programlar hazırlarız.

Ara öğün olarak paketli gıda verilmez. Alerji durumu varsa lütfen belirtiniz. Ceceli oyun grupları ebeveynli/ebeveynsiz oyun grupları olarak iki kategoriye ayrılır.

  • 18-24 ay, 24-36 ay , 36-48 ay
  • 2 saatlik oyun grupları,
  • Haftada 2, 3 veya 4 kez katılım şeklinde kayıt olunur.

Haftalık kayıt oluşturulur. Çocukların yaş ve gelişim düzeylerine uygun oyun grubumuz bulunmaktadır. Her seviyede gelişim özelliklerine paralel olarak farklı beceriler kazandırmaya yönelik aktiviteler yapılır.

Oyun gruplarında;

  • Oyun yoluyla yaratıcı, doğal öğrenme fırsatları deneyimlenir.
  • Çocuklar başkalarıyla iletişim kurmayı sırayla almayı, paylaşmayı ve arkadaş edinmeyi öğrenirken, sosyal becerilerini geliştirirler.
  • Duygularını düzenleme ve değişime uyum sağlama konusunda çaba gösterirler.
  • Yetişkinler ve çocuklar birlikte oynadıkça, zaman ve deneyimlerini paylaştıkça aralarında bağlar kurulur.
  • Çocuklar yeni durumlar keşfetme, icat etme, akıl yürütme ve problem çözme gibi becerileri deneyimlemiş olurlar.

Ceceli Anaokulu Oyun gruplarında sensory play; duyusal oyunun gelişimde önemli bir rolü vardır. Çocuğun beş duyusunu, deneyimleme yoluyla uyaran ve beyin gelişimine fayda sağlayan oyunlardır. Bu oyunlar basit görünebilir. Ama faydaları, çocuğun gelişmekte olan zihni için çok önemlidir. Hepimizin sıkça konuştuğu “şimdiki çocuklar” ve “bizim çocukluğumuzda” konularına değinirsek duyusal oyunların faydasını biraz daha vurgulayabiliriz. Biz çocukken zamanımızın çoğunu dışarıda oynayarak geçirirdik. Farklı uyaranlar sürekli etrafımızda, elimizin altındaydı.

Doğayla iç içeydik. Toprakla, kumla, bitkilerle, çamurla oynardık. Mesela biz, çiçekleri toplar, ezer, suyunu çıkarır, şişelere koyar, “parfüm yaptık” derdik. Çakıl taşlarıyla oynardık. Oyuncaklarımızda vardı elbet, ama oyuncakların malzemeleri farklıydı. Bazısı ev yapımıydı, ahşap, teneke, oyuncaklar vardı. Şimdi çoğunlukla plastik oyuncaklarla sınırlı bir oyun olanağı var. Plastikle oynamanın bir çocuğa fazla duyusal uyaran sağladığı söylenemez. Oysa Çocuklar, duyularıyla deneyimleyerek öğrenir. Zihinleri bu şekilde gelişir. Aslında yetişkinler için de durum farklı değil. Hatıralarınızın çoğu duyularınıza dayanır. Oynadığınız dut ağacının kokusu, parkta arkadaşınızla söyledğiniz şarkının melodisi, sizi hep o günlere götürecek duyusal çağrışımlar bırakmıştır. Dolayısıyla duyusal oyunlar, çocukların bilişsel, zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimine katkı sağlar. Neyi nasıl yapacağına dair talimatlar içermez, önceden belirlenmiş bir gidişatı yoktur, doğru veya yanlış yoktur. Açık uçlu oyun imkanı sağlar ve tüm çocuklar oynayabilir. Hiçbir çocuk başarısız olmaz. Oyunun amacı bir ürün çıkarmak, bir sonuca varmak değil keşfetmektir.

Duyusal oyunlar pek çok farklı şekilde kurulabilir. Farklı dokulardaki malzemeleri çocukların çok sevdiğini, uzun süre incelediklerini, fark etmişsinizdir. Bunlar aslında duyusal oyunlardır. Örneğin; oyun hamuruyla oynamak, farklı kıvamlarda oyun hamuru çeşitleriyle deneyler yapmak, kumda oynamak, traş köpüğü ile oynamak hep duyusal oyunlardır.

Ceceli Anaokulu Kdz Ereğli Logo
Duyusal Oyunlar Sensory Play

Oyun hamuruyla oynamak,  kumda oynamak, traş köpüğü ile oynamak hep duyusal oyunlardır.

Oyun Grupları

18-24 ay, 24-36 ay , 36-48 aylara özel oyun grupları 2 saatlik şeklinde haftada 2, 3 veya 4 kez olarak düzenlenir

Motor Gelişim Becerisi Artar

Çocukların özbakım, dil gelişimi, bilişsel gelişim, sosyal-duygusal, motor gelişim becerilerinin geliştirmesini destekleyen programlar hazırlarız.

Scroll to Top
Konuşmayı Başlatın
Yardımcı Olabilir miyim?
Ceceli Anaokulu Yetkilisi
Yetkiliden Bilgi Almak İçin Yazınız